zaterdag 14 maart 2015

Knutselen

Knutselen is voor veel kinderen maar ook volwassenen een favoriete bezigheid.
Het is een activiteit die bestaat uit het maken van decoratieve werken met diverse materialen en gereedschappen.
Kinderen leren vaak op jonge leeftijd knutselen. Knutselen is dan ook een veelgebruikte leesactiviteit op de kleuterschool. Kinderen beleven veel plezier aan de handelingen die ze uitvoeren. Het resultaat hierbij is minder belangrijk.

Het doel van knutselen:
- Knutselen stimuleert de creatieve ontwikkeling van het kind. Het daagt uit tot waarnemen en denken; hoe zit iets in elkaar?, waar begin ik? en hoe ga ik verder?
- Knutselen vergroot de ruimtelijke oriëntatie; begrippen als op elkaar, er in steken, tegen elkaar, zijkanten, maar ook vormen en afmetingen spelen hierbij een rol.
- Door te knutselen worden de motorische vaardigheden getraind. Materialenkennis en technieken worden toegepast om veelsoortige materialen en vormen te verwerken.
- Door te knutselen wordt geleerd moeilijkheden aan te pakken, door te zetten, uit te proberen, vindingrijk te zijn.
- Samen knutselen bevordert onderlinge contacten met andere kinderen door samenwerken, materiaal delen en elkaar helpen.

1 opmerking:

  1. Harrah's Resort Southern California - MapYRO
    Harrah's Resort Southern California. Address: 상주 출장샵 777 Harrah's Rincon Way, Valley Center, CA 92082. 김천 출장샵 Phone: 경상북도 출장마사지 (760) 751-5390. 상주 출장안마 Map Location. Map 안성 출장샵

    BeantwoordenVerwijderen